Opgericht 25 september 1950


  logo voekstafels voeks tube logo voeks vaatjes logo v2 Voeks Ledenzoeker logo  

wandel video twente 050921

 

nieuw

Met dank aan Perry van der Arend weer een kort nieuw wandel filmpje uit de mooie Regio Twente: een wandeling over het Arboretum Poort Bulten bij Lutte.

Veel kijk plezier! 

 

 

wandelen6

 

 

Wild van Drenthe

In het Drents-Friese Wold en het Hart van Drenthe geven we meer ruimte aan wilde natuur. De hand van de mens wordt steeds minder zichtbaar. Nu al kun je volop genieten van verstilde plekjes, eindeloze vergezichten en vele bijzondere planten en dieren. Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven hebben dat op unieke wijze in beeld gebracht in ‘Wildernis in Drenthe’ (november 2016).

 

Deze natuurfilm laat zien hoe onvoorstelbaar mooi en wild Drenthe kan zijn.

Deze afgeleide promotiefilm 'Wild van Drenthe' is gemaakt in opdracht en met financiële steun van Staatsbosbeheer Drenthe, Nationaal Park Drents-Friese Wold en de provincie Drenthe. Assen, november 2016 www.staatsbosbeheer.nl www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl

wandelen4

 

Een wandeling door Orvelte

Een wandeling door een dorp in Drente dat is opgebouwd uit historische boerderijen en andere oude gebouwen.Als je daar nog nooit bent geweest, dan wordt toch wel eens tijd om daar naar toe te gaan.

wandelen3

 

Diepenheim: Wandeling langs Molenbeek- Regge en Schipbeek

We starten bij Watermolen Den Haller en volgen de Molenbeek tot deze nabij Goor samenkomt met de Bovenregge. We vervolgens ons pad via de Regge richting Diepenheim en vervolgens richting Westerflier. In de avonduren wandelen we langs de Schipbeek.

wandelen2

Wandelen Archemerberg en Lemelerberg

In één wandeling over twee bergen door bos en over heide met bijna allemaal onverharde en soms zeer zanderige paden. Op verschillende punten heb je mooi uitzicht over het omliggende landschap, je passeert de Dikke steen en een leeuw bij het monument Park 1813.

heuvelrug

 

Wandeling over de Sallandse Heuvelrug

Een sprookjesachtige wandeling dit keer over de Sallandse Heuvelrug. De Wandelaar neemt je mee naar een land van reuzen, jeneverbessen, kluizenaars en slenken! Beleef het mee! augustTV neemt je mee naar buiten.