Opgericht 25 september 1950


  logo voekstafels voeks tube logo voeks vaatjes logo v2 Voeks Ledenzoeker logo  

buurtspoorweg Twente PvanderArend

 

nieuw

In Haaksbergen heeft men het Museum Buurtspoorweg. Wij van Voeks afdeling Twente hebben dit bezocht en met de stoomtrein een retourtje Boekelo genomen. Het stationsgebouw in Haaksbergen is van 1884. Er worden ook nog steeds oude treinwagons opgeknapt in de werkplaats. De Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) exploiteert een museumspoorlijn tussen Haaksbergen en Boekelo (gemeente Enschede). De stichting werd op 21 februari 1967 opgericht en verkreeg op 23 juni 1989 als eerste spoorwegmaatschappij naast de Nederlandse Spoorwegen, een vervoersconcessie voor het baanvak Haaksbergen – Boekelo. Hierbij een video van deze leuke Voeks trip.

Dit mooie filmpje wordt u aangeboden door Pe rry van der Arend, van de Regio Twente! Veel kijk plezier.

 

 

Wandeling Twente Markelo 2022 02 02 164216

Aan allen

Hierbij een nieuwe foto video over onze wandeling.

Eerste wandeling in 2022 nu de restaurants weer open zijn.

Organisatie: VOEKS afdeling Twente 2 februari 2022.

Groeten van

Perry van der Arend, Enschede

 

Lees meer...

wandel video twente 050921

 

 

Met dank aan Perry van der Arend weer een kort nieuw wandel filmpje uit de mooie Regio Twente: een wandeling over het Arboretum Poort Bulten bij Lutte.

Veel kijk plezier! 

 

 

wandelen6

 

 

Wild van Drenthe

In het Drents-Friese Wold en het Hart van Drenthe geven we meer ruimte aan wilde natuur. De hand van de mens wordt steeds minder zichtbaar. Nu al kun je volop genieten van verstilde plekjes, eindeloze vergezichten en vele bijzondere planten en dieren. Henk Bos en Janetta Bos-Veenhoven hebben dat op unieke wijze in beeld gebracht in ‘Wildernis in Drenthe’ (november 2016).

 

Deze natuurfilm laat zien hoe onvoorstelbaar mooi en wild Drenthe kan zijn.

Deze afgeleide promotiefilm 'Wild van Drenthe' is gemaakt in opdracht en met financiële steun van Staatsbosbeheer Drenthe, Nationaal Park Drents-Friese Wold en de provincie Drenthe. Assen, november 2016 www.staatsbosbeheer.nl www.nationaalpark-drents-friese-wold.nl

wandelen4

 

Een wandeling door Orvelte

Een wandeling door een dorp in Drente dat is opgebouwd uit historische boerderijen en andere oude gebouwen.Als je daar nog nooit bent geweest, dan wordt toch wel eens tijd om daar naar toe te gaan.

wandelen3

 

Diepenheim: Wandeling langs Molenbeek- Regge en Schipbeek

We starten bij Watermolen Den Haller en volgen de Molenbeek tot deze nabij Goor samenkomt met de Bovenregge. We vervolgens ons pad via de Regge richting Diepenheim en vervolgens richting Westerflier. In de avonduren wandelen we langs de Schipbeek.

wandelen2

Wandelen Archemerberg en Lemelerberg

In één wandeling over twee bergen door bos en over heide met bijna allemaal onverharde en soms zeer zanderige paden. Op verschillende punten heb je mooi uitzicht over het omliggende landschap, je passeert de Dikke steen en een leeuw bij het monument Park 1813.

heuvelrug

 

Wandeling over de Sallandse Heuvelrug

Een sprookjesachtige wandeling dit keer over de Sallandse Heuvelrug. De Wandelaar neemt je mee naar een land van reuzen, jeneverbessen, kluizenaars en slenken! Beleef het mee! augustTV neemt je mee naar buiten.