Opgericht 25 september 1950


  logo voekstafels voeks tube logo voeks vaatjes logo v2 Voeks Ledenzoeker logo  

zoom 

In dit (komische) filmpje krijgt u wat goede suggesties voor het 'corect' bijwonen van een Zoom vergadering.

Andere suggesties zijn van harte welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel kijkplezier :-)

  Met dank aan Han Kooij voor het insturen van dit filmpje.

vogels

  

Een prachtige dia serie met mooie Vogels aan ons gestuurd door Chris Koudenburg.

Veel kijk plezier!

winter79

 

Door de aanstormende winterse buien en koude dagen het weekeind van 6/7 febuari 2021 kwam bij Henk Plasman de herinnering terug van de barre winter in 1979. Met Dank aan Henk.


The winter of 1979 is one of the strongest winters ever, and very volatile due to its sudden changes between thaw and frost. Road and air traffic suffered from heavy ice and the snowstorms that followed. Train services had to be limited in the three northern provinces, especially because of dusty snow. In the countryside of Friesland, Groningen and Drenthe, several villages were completely isolated from the outside world by snow dunes. Soldiers were deployed to clear snow and help the civilians.

 

Excuses voor de slechte beeldkwaliteit.

Lees meer...

klaverjas rijnmond

 

Foto filmpje van onze gezellige Klaverjas avonden.

Waar wij alle Dinsdagavond naar uitkijken met een groep van ongeveer 20 personen

Misschien zijn er nog mensen om er gezellig bij te komen. Inlichtingen bij Maarten Koek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Voeks Klaverjas avond 22-03-2016 Polderpoort Vlaardingen

twentearboretumEen nieuwe serie van Perry van der Arend van de Voeks afdeling Twente

Arboretum Poort Bulten in De Lutte is een bomenpark met 2500 soorten bomen en struiken van over de hele wereld. Ruim een eeuw geleden stond textielfabrikant en bomenliefhebber A.J.H. Gelderman uit Oldenzaal aan de basis van wat inmiddels is uitgegroeid tot één van de mooiste verzamelingen in Nederland. Poort Bulten heeft een oppervlakte van 19 hectare, waarvan het Arboretum 8,6 hectare in beslag neemt. Het is doorsneden door een beek. Alle bomen en heesters zijn voorzien van naambordjes. Daarop staat in het Latijn, Nederlands en Duits de soortnaam en de naam van de familie vermeld. Tevens wordt het land of de streek van herkomst vermeld.

Indien u meer wilt weten van dit uitje naar Arboretum De Lutte, neemt u dan direct contact op met Perry (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wandelingtwenteEen nieuwe serie van Perry van der Arend van de Voeks afdeling Twente

De wandeling van 1 augustus 2018 werd georganiseerd door Ans en Joop M. op de Lemelerberg. De groep van de Voeks afdeling Twente wandelaars waren, ondanks het warme weer, aanwezig op het lommerrijke terras bij caférestaurant De Driesprong in Lemele. Een dorp aan de voet van de Lemelerberg.

 

Onder het genot van koffie met krentenwegge van de lokale bakker, gaf Joop uitleg over wat we tijdens de wandeling tegen zouden komen. Waar normaal de achterblijvers zich in of bij het restaurant vermaken, kwam Joop met het voorstel om die deelnemers met rollator mee te nemen naar een plek op de berg. De rest van de deelnemers trok de wandelschoenen aan en ging op pad. Onder leiding van Ans begon het kleine gezelschap de “klim” omhoog naar het ontmoetingspunt.

Lees meer...

back2basics2

Voeks is geen sportvereniging - maar in dit filmpje zien we wel wat parallelen. Komen bij het kijken nieuwe iddeen bij u op, die we bij Voeks kunnen toepassen? Laat het ons weten!

 

In het fimpje Back 2 Basics wordt de situatie geschetst waarin veel (sport) verenigingen verkeren. Veel sportverenigingen gaven als reactie een blijk van herkenning, maar daarnaast werd de vraag opgeworpen: en nu? Hoe geven we concreet invulling aan een oplossing? De nieuwe film -- Back 2 Basics deel 2 -- geeft amateurverenigingen een handreiking om te 'sturen op verenigen'.

back2basics

Voeks is een vereniging met veel vrijwilligers. Kijk je naar een voetbalclub als vereniging dan zijn er heel wat valstrikken waarin je eenvoudig kunt lopen. Dit prachtige (getekende!) fimpje neemt ons mee op een verbeter reis. Heeft u na het kijken wellicht ook goede ideeen of suggesties voor ons Voeks verenigingsleven, laat het ons dan weten :-). Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Hartelijk dank!

Creative Beards maakte een video voor de KNVB over de problemen en oplossingen voor het verenigingsleven. Berend Rubingh geeft in deze animatie zijn visie op het verenigingsleven, de geschiedenis en welke vragen er gesteld kunnen worden met betrekking tot vrijwilligers en inzet van leden voor de club.

Han KooyVandaag 25 september 2020 bestaat onze vereniging Voeks 70 jaar! Kijk hier naar de toespraak van onze voorzitter Han Kooy.

VoeksOnline heeft een speciale jubileum uitgave gepubliceerd. Klik op het VoeksOnline logo bovenaan de pagina van de Homepage.