Opgericht 25 september 1950


  logo voekstafels voeks tube logo voeks vaatjes logo v2 Voeks Ledenzoeker logo  

Leyden AcademyWat zou u van onze wetenschappers willen weten over vitaal en betekenisvol oud worden? In reactie op deze oproep stelde Peter Meijer ons de vraag: ‘Hoeveel moet je dagelijks bewegen om mobiel te blijven?’. In deze video geeft Paul van de Vijver, arts en onderzoeker bij Leyden Academy, hier antwoord op. En onze reporter Lucia Thielman gaat er met ouderen zelf over in gesprek: hoe belangrijk vinden zij dagelijkse beweging en hoe blijven zij zelf actief? Kijk voor meer achtergrondinformatie en leestips op www.leydenacademy.nl/vraag-beweging en bekijk ook de andere video’s in de serie Vraag het onze wetenschappers.

 

 

In de eerste aflevering beantwoordt arts en onderzoeker Paul van de Vijver de vraag:

‘Hoeveel moet je dagelijks bewegen om mobiel te blijven?’

U kunt de andere fimpjes op ebsite van Leyden Academy vinden ( www.leydenacademy.nl ), waar u ook meer achtergrondinformatie en leestips vindt.

Bewegen goed voor de hersenen 

Waarom zouden ouderen vaker moeten hardlopen of bewegen in het algemeen? Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Volgens professor Scherder zouden ouderen dan ook meer moeten worden gestimuleerd om te bewegen

 

zorgstelsel    

GELDSTROMEN IN DE ZORG

Verzekerden betalen aan Zilveren Kruis premie voor de basisverzekering. Er zijn echter meer geldstromen, zoals via de belastingen en via de werkgever. De overheid zorg voor een (eerlijke) verdeling van dit geld onder zorgverzekeraars.

De gecompliceerde methodiek wordt simpel uitgelegd in het filmpje. Het is weliswaar een filmpje uit 2015, dus de financiele cijfers kloppen niet meer maar de methodiek is nog hetzelfde. Zo krijg je wat meer inzicht in de geldstromen in de zorg.

zorgcoach ZKA

 

 EEN ZORGCOACH  WAT IS DAT?

De klant hecht veel waarde aan het advies van de huisarts. En dat is logisch. Toch hebben klanten soms vragen die ze niet stellen. Kan ik niet sneller geholpen worden? Zijn er ook andere behandel- of onderzoeksmogelijkheden? Heeft het ziekenhuis eigenlijk wel genoeg ervaring met een aandoening?

Dan kan de klant de Zorgcoach bellen. In dit filmpje krijgt u een indruk van het werk van de Zorgcoach.

Het werkterrein van de Zorgcoach behelst oa. wachttijd bemiddeling, aanvragen van een second opinion, gebruik van Best Doctors met internationale topspecialisten en hulp bij het vinden van een andere huisarts of tandarts (bv na verhuizing). Meer informatie op www.zilverenkruis.nl

rugklachtenJPGHulp bij lage rugklachten

Last van een stijve en pijnlijke onderrug? Deze oefeningen kunnen u door de ergste stijfheid en pijn heen helpen. Fysiotherapeut Mieke van der Steen van De Fysio Online doet de oefeningen voor.

cholesterolKomt mijn spierpijn door de cholesterolverlager?

Sonja Keizers is apotheker en voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Vrouwelijke apothekers. Voor PlusOnline beantwoordt ze lezersvragen over medicijnen. Deze keer: Komt mijn spierpijn door de cholesterolverlager?

huisarts coronaHuisarts vertelt: "Op deze punten let ik bij coronaklachten"