Opgericht 25 september 1950


logo voekstafels voeks tube logo voeks vaatjes logo v2 Voeks Ledenzoeker logo

logo tafels 3

 

VoeksTafels, de WhatsApp groepen waarvoor u zich kunt aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inmiddels hebben we 24 Tafels, maar er is ruimte voor veel meer! U kunt nu makkelijker een Tafel opzetten: gebruik de LedenZoeker om uw groep te vinden! U kunt zoeken in uw buurt of regio naar leden om activiteiten mee te doen of een hobby of interesse mee te delen. Heel eenvoudig - probeer het!

Wat zijn VoeksTafels? Dit zijn Whatsapp groepen! Lees verder.....

Onder de vele Voeksleden zijn er ongetwijfeld leden met dezelfde hobby of interesse. Binnen Voeks is het mogelijk om deze leden met elkaar in contact te brengen. Met het gebruik van ‘WhatsApp’ op de mobiele telefoon of via E-mail  kunnen eenvoudig vragen, suggesties, tips en nieuwtjes van onze hobby of interesse met elkaar worden gedeeld.

U kunt ook foto’s, video’s, documenten en links toevoegen. Voordeel is dat de communicatie spontaan en heel direct is en u berichten dagelijks kunt sturen en ontvangen. De berichtenstroom hangt natuurlijk af van hoe actief de leden van de Tafel zijn en zal in de tijd wisselen. Via een zogenaamde Groepsapp - in dit verband Tafel genoemd - kan dit nu met Voeksleden in het hele land.

Zoekt u leden om samen in uw buurt of Regio iets leuks te doen? Zoek via het plaatsen van een VoeksVaatje geschikte leden en maak daarna met deze groep een Tafel (bv Activiteiten - regio Velsen). Een vraag of oproep voor een activiteit is dan in een handomdraai gemaakt! Wij helpen u bij het maken van een Vaatje of een Tafel: succes verzekert:-). Veel plezier!

In het onderstaande overzicht VoeksTafels Overzicht kunt u al voorbeelden zien van de verschillende hobby’s en interesses.

Interesse ?

Voor meer informatie, deelnemen aan een bestaande tafel, of het opzetten van een nieuwe tafel, neem contact op met VoeksTafels Coördinator Peter Hougardy. Bij voorkeur via E-mail op het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u een opmerking of suggestie heeft!

E bike Rijnmond1

nieuw

Fietsen met de e-bike in Rijnmond

 

Doel

Wil je als Voeks lid en/of met partner een leuke fietstocht doen in de mooie natuur van Delfland, meld je dan aan. Ons doel is om 2x per maand een fietstocht te organiseren van 1,5 tot 2 uur. In beweging blijven is gezond en de natuur is uitdagend.

Algemeen

De fietstochten georganiseerd op een woensdagmorgen, te beginnen op 7 september 2022. De data worden gecommuniceerd via Voeks regio Rijnmond op de pagina Fietsen met de E-bike in Rijnmond. DE winterperiode stoppen we tijdelijk tot de Lente in het volgend jaar.

We verzamelen om 10.00 uur met een kop koffie (voor eigen rekening) in het restaurant bij de Polderpoort aan de Watersportweg 11 in Vlaardingen. De route wordt vooraf uitgelegd. We starten om 10.30 uur Om ca. 12.30 uur wordt iedereen terugverwacht in het restaurant en kan nagepraat worden tijdens de lunch (voor eigen rekening).  

Benodigdheden

 • E-bike, goed onderhouden
 • Eventueel fietsendrager voor auto (mogelijk te combineren partner/ medefietser)
 • Een helm is niet verplicht maar wel sterk aan te bevelen. (Bij een peddelec 45km/uur is een helm verplicht).
 • Er wordt een gemiddelde snelheid van 20km/uur gereden en een afstand van ongeveer 30km.
 • Begin route “Polderpoort” in Vlaardingen.
 • GSM met de applikatie Fietsknoop aan te bevelen of steun voor routebeschrijving aan het stuur.
 • Accu moet altijd vol zijn of een actieradius hebben van minstens 100km
 • VOEKS heeft geen enkele verantwoordelijkheid m.b.t. verzekeringen, (technicus, medisch), hier en nu op dat moment of later bv gevolgschade
 • Gebeurt er iets, zal er altijd een van de VOEKS-begeleider mede achterblijven indien noodzakelijk, maar het probleem moet altijd door eenieder zelf of met/via eigen middelen opgelost moeten worden:
  • Technisch, zelf, verzekering
  • Medisch, zelf, via begeleider als op dat moment nodig, maar ook bij vervolgschade is alles volgens een ieders eigen verzekering (zorgverzekering, rechtsbijstand, fietsverzekering).
  • Als er niet meer gefietst kan worden, vervoer naar huis zelf regelen

We houden elkaar in de gaten voor eventuele onvoorziene omstandigheden.

Aanmelden

Opgeven kan via het aanmeldformulier op de website: (graag alle relevante informatie invullen) onder vermelding van “Fietsen met de e-bike in Rijnmond”. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!

Kontakt

Gerard van den Berg en/of Robert Beets. Als je vragen hebt, of in de toekomst mee zou willen doen, kun je je reactie ook achterlaten op dit formuleer onder vermelding van “Fietsen met de e-bike in Rijnmond”.

Na aanmelding zullen we je toevoegen aan onze Whatsapp "Tafel Fietsen" zodat we je eenvoudig en snel op de hoogte kunnen houden van deze Fiets-activiteit!

Planning

De volgende fietstochten staan gepland op 2022:

7 en 21 september 2022

5 en 19 oktober 2022

E bike Rijnmond2

Tafel PikkelateurTafel: “Pikkelateur”

nieuw

Regio: Rotterdam

 

 

 

Doel

Wil je als VOEKS lid en/of partner een succesvolle bijdrage leveren aan de klimaatdoelen én direct het verschil kunnen maken in combinatie met plezier en saamhorigheid? Meld je dan aan om als pikkelateur aan de slag te gaan. Ons doel is om 6x per jaar een wandeling te organiseren in de regio van Rotterdam van 1,5 tot 2 uur.

Algemeen

Afwisselend worden de wandelingen georganiseerd op een dinsdag of een donderdag. De data worden gecommuniceerd via VOEKS regio Rijnmond. Klik hier om op de pagina te komen; kijk dan verder onder de titel 'Planning' voor de data van de geplande wandelingen!

We verzamelen om 10.00 uur met een kop koffie (voor eigen rekening) in het restaurant bij de afgesproken locatie.  We starten om 10.30 uur in groepjes van 4, die ieder een ander stuk van het bos/park gaan lopen. Om ca. 12.30 uur wordt iedereen terug verwacht in het restaurant en kan nagepraat worden tijdens de lunch (voor eigen rekening).

Benodigdheden

De pikkelateur grijper en vuilnishouder en vuilniszakken stellen wij beschikbaar. TIP: neem handschoenen mee!

Aanmelden

Opgeven kan via de website: Klik hier voor het Aanmeldingsformulier (graag alle relevante informatie invullen) onder vermelding van “Afval wandeling en de datum”. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt!  Klik hier voor de wandel data.

Kontakt

Karin Boer en/of Marijke van Steenbergen. Indien je vragen hebt, of in de toekomst mee zou willen doen, kun je je reactie ook achterlaten op dit formuleer onder vermelding van “Afval wandeling ALGEMEEN”.

Na aanmelding zullen we je toevoegen aan onze Whatsapp "Tafel Afval Wandeling" zodat we je eenvoudig en snel op de hoogte kunnen houden van deze wandeling activiteit!

Wij hebben er zin!

Karin Boer en Marijke van Steenbergen

 

 vulpennieuw
Zou u meer willen weten over het gebruik en verzamelen van het schrijfinstrument vulpen?
 
 
 
Contact persoon: Ben Slot
Communicatie: Whatsapp.
Contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Informatie: "Mien waar is mijn vulpen"

(ik heb er nog eentje liggen in de lalala…………)

De een haat ze, de ander koestert ze. In mijn tijd bij NAM heb ik niet al te veel enthousiasme gezien voor het gebruik van een vulpen. En dan heb ik het nog over de tijd dat de computer nog niet overal z’n intrede had gedaan. Ook toen was het kennelijk voor de meesten te onhandig, te onpraktisch en wellicht te ouderwets om een vulpen te gebruiken.

vulp 2Maar er zijn andere tijden geweest en andere omstandigheden. Wat een ontdekking destijds om niet steeds weer je pen in een potje met inkt te moeten dopen. En dat gekras en hapering als de inkt op was en je weer even moest hervatten. Hele volksstammen hebben zich op dat probleem geworpen en als je soms foto’s ziet van die oude schrijfzalen dan herken je ook het belang. Wat zou het niet veel uitmaken als je gewoon kon doorschrijven.

Het gaat me niet om de werking van de diverse generaties vulpennen, dat kun je als je wilt overal opzoeken. Ook niet over de evolutie van de vulsystemen en inktgeleiders. Het gaat me om de uitstraling van de vulpen, ik pakte bij voorkeur een vulpen als er iets nieuws moest worden bedacht. Bedachtzaam en zorgvuldig. Ik ken meer mensen die dat hebben.

 

 

Lees meer...

3D5E4E99 B0A6 488F 8259 D702410026F0 
Regio Amsterdam

Belangstellenden voor Museumbezoek

Voor mensen die geinteresseerd zijn om samen met anderen een museumbezoek te ondernemen kunt u zich opgeven bij Wil Kroes :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U wordt dan opgenomen in de museumgroep en u krijgt dan maandelijks bericht naar welk museum wij de volgende keer gaan.

Dan kunt u vervolgens laten weten of u wel of niet meegaat.

Bedoeling is 1 maal per maand samen te komen met optioneel vooraf een lunch en na afloop even nakleppen met een drankje.

Het eerstvolgende museumbezoek zal zijn “ Het Brabants Museum” in Den Bosch op dinsdag 19 oktober 2021, waar in de maand oktober de tentoonstelling is van Dalí!

Voor november is het nog niet bekend, maar de leden mogen óók altijd zelf met een suggestie komen.

Vergeet u niet uw emailadres te vermelden en laat mij even weten of u in het bezit bent van een museumjaarkaart.

Wil Kroes.

C11DA5FC 62EA 486C 86E0 D879AA0B52BDnieuw
In een momenteel neergaande markt heeft beleggingsstudieclub “De Sluizen” een positieve jaarrendement 2022 behaald van 8% ten opzichte van de AEX-Index benchmark met een negatief rendement van 15%.

 

 

Zou u ook meer willen weten van beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, opties, obligaties en hierover in clubverband met anderen willen leren en discussiëren?  Woon eens vrijblijvend een bijeenkomst van beleggingsstudieclub “De Sluizen” bij of stel uw vraag op deze Tafel Beleggen.

Zeker in deze tijd waarin financiële markten wereldwijd vol op in beweging zijn, is er veel te bespreken maar nog meer van en met elkaar te leren. Doordat we met meerdere clubleden zijn, kunnen we die markten beter overzien dan individueel buiten verenigingsverband.

Contactpersoon: Paul Menger.
Communicatie via:   Whatsapp.

Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

IMG 8007 

Als iemand het fijn en gezellig vindt om samen met een (paar) Voeks lid/leden een wandeling te maken, kan hij/zij dat via de “Wandeltafel” WhatsApp groep kenbaar maken en kunnen leden van de groep hierop reageren om zo tot een wandel-afspraak te komen. Als u hiervoor belangstelling hebt, laat dat dan weten aan de activiteiten-coördinator van de regio Leiden. U krijgt dan een link voor deze groep toegestuurd. We hopen dat het maken van wandelingen met een kleine groep snel weer mogelijk zal zijn.

Stuur uw verzoek voor aanmelding aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3EDEBDEE 7ECA 4103 A669 D93FBAAC512E 


Marleen Sluman wil een leesclub opzetten in Leiden. Een boek lezen en daarna samen bespreken. Voorlopig virtueel met Zoom of Teams, maar zodra dat weer kan gezellig bij elkaar op bezoek. 
Eén of meer groepjes van 5 à 6 personen, eens per twee maanden een boek. Zij wil graag in contact komen met Voeksleden die net als zij meer met een boek willen doen dan het enkel te lezen en het dan in de kast leggen. Er over praten, hoe je het ervaren hebt, dat soort dingen samen bespreken. 
Contact persoon: Marleen Sluman
Communicatie: Whatsapp.
Contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bridge

Basic Bridge met Ria Luiten

Dit is de voorbereiding om het bridgen te leren.

Het is de bedoeling dat men nog NOOIT gebridged heeft om zodoende kennis te maken met het Bridgespel. Wanneer het u bevalt kunt u later naar een Bridgeclub gaan en daar les nemen.

 

Stuur een bericht aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

oman

Deze Oman Tafel is opgezet door Dirk de Graaf. Dirk werkte in Oman van 1977-1982 en van 1993-1997 op de afdeling Engineering Constructie als Coordinator Fahud, QarnAlam en Kust. Hij zat natuurlijk veel in het binnenland.

Dirk zou graag via deze Tafel in contact willen komen met mede Oman collega's om leuke herrineringen en ervaringen te delen. Wellicht komen we wel een keer bij elkaar bij een soort Oman Reunie?

Stuur een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

NB Er staan een aantal leuke oude en nieuwe filmpjes over Oman op VoeksTube op onze website. Als u die als oud Oman ganger ziet, krijgt u vast wel kriebels en meldt u zich aan bij deze Oman Tafel :-) 

vekaboIk wil als tafeldame de tafel Kamperen opzetten om met elkaar gedurende het voor/hoogseizoen een midweek of weekend te gaan kamperen op mini/boeren campings in Nederland (Vekabo.nl) Hier hoeft uiteraard niet de hele Tafel bij aanwezig te zijn, het is meer in de trant van “kampeer-maatjes- gezocht”. Tent, vouwwagen, caravan of camper, alles kan tegenwoordig bij deze kleinere campings. Geen verplichtingen, wel gezelligheid. Er wordt een camping en een datum voorgesteld: heb je zin, meld je je aan voor de geplande trip, waarvoor met een linkje een specifieke groep wordt aangemaakt, waarin dan het overleg voor deze trip kan plaatsvinden.

Lees meer...

EMH TafelDeze Tafel NMH Nederland Mijn Huis is een vervolg van de Energietransitie publicaties in VoeksNieuws uit 2019.Deze Tafel is voor Voeksleden die belangstelling hebben in de Energietransitie die zich afspeelt in en rond het huis. De bedoeling is om alle mogelijke vormen van energieopwekking, behalve die in en om het huis te bespreken. Discussies, nieuwtjes & weetjes en technische/algemene informatie over de transitie zijn welkom. De nadruk ligt op informatie en uitleg van mogelijke energievormen en niet op welles/nietes verhalen (discussies). De app maakt het mogelijk om documenten, foto's en video's toe te voegen.

Lees meer...

 
logo energie transitie 2
Deze Tafel NETT Nederland Energietransitie Tafel is een vervolg van de Energietransitie publicaties in VoeksNieuws uit 2019.Deze Tafel is voor Voeksleden die belangstelling hebben in de Energietransitie. De bedoeling is om alle mogelijke vormen van energieopwekking, behalve die in en om het huis te bespreken. Discussies, nieuwtjes & weetjes en technische/algemene informatie over de transitie zijn welkom. De nadruk ligt op informatie en uitleg van mogelijke energievormen en niet op welles/nietes verhalen (discussies). De app maakt het mogelijk om documenten, foto's en video's toe te voegen.
Voor specifieke Energietransitie onderwerpen in en rond het huis is de tafel NMH Nederland Mijn Huis opgezet!

Lees meer...

musea in rotterdamRia Luiten woonachtig in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam bezoekt graag met u een van de musea in haar mooie stad. Meld u aan en zij zal met een voorstel komen. Ria regelt het museum en u neemt uw museumkaart of Rotterdammerpas mee. 
Het eerste voorstel is voor 22 of 24 september om 14:00 bij het Belastingmuseum. Eind november naar de Kunsthal. Dat is een grotere ruimte en zijn er weer meer mensen thuis. Eind januari of februari naar het Wereldmuseum?
U doet toch ook mee! Meer informatie vindt u.....aan Tafel :-)

 

 

Lees meer...

flight simulatorBespreek vragen, tips en suggesties over Flight Simulators, FSX, P3D, X-plane en MSFS2020 en over vliegen in het algemeen. Hoe haal ik mijn brevet en wat ermee te doen? Corona - einde van grote luchtvaart?

Contactpersoon: Peter Hougardy.
Communicatie via:   Whatsapp.

Extra informatie: Download

Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

de zon

Astronomie en vooral  zon, is bedoeld voor geïnteresseerden om over allerlei interessante onderwerpen met elkaar van gedachten te wisselen en nieuwtjes te delen. Vooral over de zon en alles wat met het zonnestelsel te maken heeft o.a. zonnewind invloed op aarde, zonnevlekken, zon observatie satellieten, klimaat en vooral de schoonheid te genieten van zeer gedetailleerde foto’s die heden ten dage van de ons dichtst bij leven schenkende ster gemaakt worden.

Contactpersoon: Egon Doyer. 
Communicatie via: Whatsapp.
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

te waterBespreek vragen, tips en suggesties over de grote recreatievaart in het algemeen. Simon is amateur schipper met een eigen schip van 24m, de Stella Maris.

 

Contactpersoon: Simon J. de Waard. 
Communicatie via: Whatsapp.
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

evolutieBespreek vragen, tips en suggesties over focus nieuw onderzoek en herinterpretatie van oude data over DNA en artefacten, zoals DNA van de Neanderthaler in de mens van nu.

Contactpersoon: Kees van Baaren. 
Communicatie via: E-mail groep.
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

troposfeerBespreek vragen, tips en suggesties over focus nieuw onderzoek en herinterpretatie van oude data over klimaat en weer, zoals heetste zomers in vijf eeuwen tijd (Rossby-golven).

Contactpersoon: Kees van Baaren. 
Communicatie via: E-mail groep.
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

classiccarBespreek vragen, tips en suggesties over allerlei oude 'classics', auto's waaraan wordt gesleuteld en waarmee met trots en veel plezier wordt gereden. Robert heeft de Saab 96.

Contactpersoon: Robert Boot. 
Communicatie via: Whatsapp
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

elfstedenTerugblik en uitwisseling van ervaringen van Voeksleden die ooit een echte Elfstedentocht op de schaats hebben volbracht. Reacties voorlopig via e-mail. Later misschien WhatsApp-groep.

Contactpersoon: Henk Zwinkels. 
Communicatie via:  E-mail groep
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

judoAl dertig jaar verzamel ik klokken. Deze tafel gaat over klokken in het algemeen en over Comtoises en lantaarn-klokken in het bijzonder. Over deze klokken heb ik mijn boek "Speciale Comtoises en lantaarnklokken"  geschreven, maar over veel andere klokken weet ik ook wel iets. Friese klokken vallen een beetje buiten de boot, maar daar kan ik wel voor doorverwijzen. Ik kijk uit naar de activiteit rond deze tafel. Per app, email of fysiek om klokken te bekijken.

Contactpersoon: Chris Hooijkaas. 
Communicatie via:  Whatsapp
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

judoIn 2018/19 heb ik, na veel onderzoek, een boek geschreven "Denk Na - over wereldbevolking en klimaatverandering". Met name demografie en bevolkingsgroei zie ik als belangrijke ontwikkeling in de komende tijden. Uitwisseling van meningen en gegevens zou interessant zijn.

Contactpersoon: Chris Hooijkaas. 
Communicatie via:  Whatsapp
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

judoVoor iedereen die in de offshore heeft gewerkt of informatie zoekt of wil delen over een platform, offshore installatie/schip of gewoon nieuwsgierig is naar deze wereld. Zelf ben ik werkzaam op het platform K15-FB-1 bij de NAM.

Contactpersoon: Alex van den Steen. 
Communicatie via:  Whatsapp
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

judoBespreek problemen, wissel tips en ideeën uit over Arduino (mini computer ) toepassingen, maar ook over voedingen, audio, schema tekenen, PCB's maken etc. Een lang gekoesterd plan is om een CNC machine te bouwen. Enige ervaring met programmeren (C++) helpt!

Contactpersoon: Maarten Boer 
Communicatie via:  E-Mail
Contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.